Etli Kuru Biber ve Patlıcan Sarması


Malzemeler

  • 20 adet kurutulmuş dolmalık biber
  • 10 adet kurutulmuş patlıcan{ince şeritler halinde kesilip kurutulmuş}
  • 1/2 kg orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1/4 demet maydanoz
  • Tuz

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı ev salçası
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

     Derin bir tencerede suyu kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca içine çok az tuz atın. Yıkanmış kuru biberleri içine atıp 10 dk kadar haşlayın. 10 dk sonra patlıcanları da ekleyip 5 dk kadar daha haşlayıp ocaktan indirip suyunu süzün.{ Patlıcanların haşlanma süresi daha kısa olduğu için sonradan ekliyoruz.}
    Dolmanın içini hazırlamak için kıymayı, yıkanmış ince bulguru, ince kıyılmış maydanozu ve tuzunu da ekleyip yoğurun. Şayet bulguru yıkamadan eklediyseniz harcın içine 1 yemek kaşığı kadar su ilave edin.
    Dolmalık içten ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ikiye veya üçe bölünmüş biberlere sarın. Sardıktan sonra açılmaması için avucunuzun içinde iyice sıkıp tencereye dizin. Biberler bitince patlıcanları da sarıp üzerine 1,5 su bardağı kadar soğuk su ekleyip ocağa alın. Önce harlı daha sonra kısık ateşte 10-15 dk kadar pişirdikten sonra salçalı sosunu ilave edin; 1,5 yemek kaşığı salçayı 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda çok hafif kavurup sulandırarak kaynamakta olan dolmalara ilave edin. Bu aşamada dolmaların üzerini hafif aşacak şekilde sıcak su ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte 45-50 dakika pişirin. Arada bir kontrol edin suyunu çekerse biraz sıcak su ekleyin.
    Yanında yoğurtla sıcak olarak servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}