Kayıtlar

Nisan 16, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Etli Kabak Dolması

Resim
  Malzemeler  3-4 adet orta boy kabak 200 gr kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 3 adet domates 1 çay bardağı pirinç 1/4 demet maydanoz 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Kızartmak için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı     Kabakları güzelce yıkayıp soyun veya çizme aparatıyla çizgiler atıp ikiye bölün ve çay kaşığıyla içlerini oyarak çıkartın. Kabakların içine tuz ve karabiber ekerek tatlandırın. Bir tavada 3-4 kaşık yağı kızdırarak kabakları çevire çevire kızartın.      Bu arada kıymayı, ince doğranmış veya rendenin kalın yeriyle rendelenmiş soğanı, oyulmuş 3 domatesin içini, pirinci, ince kıyılmış maydanozu, 1yemek kaşığı sıvı yağı, tuz ve karabiberi de ekleyerek güzelce yoğurun ve kızarmış kabakların ve içini oyduğunuz domateslerin içine doldurun. Derince bir tencereye yerleştirin. Oyduğunuz kabakların içini de ekleyin. Hazırladığınız iç malzeme artarsa köfte yapıp üzerine dizin. Üzerini basmayacak şekilde su ekleyip kapağınıkapatın. Önce harlı ateşte