Domates Konservesi
Malzemeler -5 kg domates -1 yemek kaşığı kalın tuz (Salamura tuzu) -4-5 adet yarım kg lik kavanoz Hazırlanışı -Domatesleri bol su ile yıkayın. -Yeşil yerlerini ayıklayıp kabuklarını soymadan iri parçalar halinde doğrayıp fazla ezmeden taneli kalacak şekilde hafifçe robottan geçirin. -Derin büyük bir tencereye yağsız olarak koyup ocağa alın. -Kaynamaya başladıktan sonra 45 dk kaynatın. (inmeye yakın tuzunu atın) -Üzerinde oluşan köpükleri delikli bir kevgir yardımıyla arada bir alın. -Domates kaynamakta iken kepçeyle kavanozların üzerinde 1-2 cm boşluk kalacak şekilde doldurun. (Kavanozlar iyice yıkanmış ve kaynar sudan geçirilmiş olmalıdır.) -İyi kapanması için peçeteyle kenarlarını kurulayın. -Yıkanmış ve kaynar sudan geçirilmiş yeni kapağı kapatıp kuvvetlice sıkıştırın. (Kapak daha önce kullanılmamış olmalıdır.) -Düz bir yere ters çevirin. (Havlu veya bir bez üzerine olursa daha iyi olur) -Bu şekilde bir gece bekletin...