Domates Konservesi

Malzemeler


-5 kg domates
-1 yemek kaşığı kalın tuz
(Salamura tuzu)
-4-5 adet yarım kg lik kavanoz

Hazırlanışı

-Domatesleri bol su ile yıkayın. 
-Yeşil yerlerini ayıklayıp kabuklarını soymadan iri parçalar halinde doğrayıp fazla ezmeden taneli kalacak şekilde hafifçe robottan geçirin.
-Derin büyük bir tencereye yağsız olarak koyup ocağa alın.
-Kaynamaya başladıktan sonra 45 dk kaynatın. (inmeye yakın tuzunu atın)
-Üzerinde oluşan köpükleri delikli bir kevgir yardımıyla arada bir  alın.
-Domates kaynamakta iken kepçeyle kavanozların üzerinde 1-2 cm boşluk kalacak şekilde doldurun. (Kavanozlar iyice yıkanmış ve kaynar sudan geçirilmiş olmalıdır.)
-İyi kapanması için peçeteyle kenarlarını kurulayın. 
-Yıkanmış ve kaynar sudan geçirilmiş yeni kapağı kapatıp kuvvetlice sıkıştırın. (Kapak daha önce kullanılmamış olmalıdır.)
-Düz bir yere ters çevirin. (Havlu veya bir bez üzerine olursa daha iyi olur) 
-Bu şekilde bir gece bekletin. (Bu şekilde havasının çıkmasını sağlamış olursunuz. Sızıntı yoksa konserve tamamdır.)
-Soğuyan kavanozları düz çevirip güneş görmeyen bir yerde saklayın. (Kullanım süresi yaklaşık 1 yıldır)
-Kavanozlar açıldıktan sonra buz dolabında saklayın ve 2-3 gün içinde tüketin. 
Not: Bu sos çorbalarda, makarnalarda, soslarda, menemende, pizza yapımında vs. kullanılabilir. Kahvaltıda da zeytinyağı ile birlikte tüketilebilir. 
Afiyet olsun.... 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}