Kayıtlar

Kasım 12, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Muhammara

Resim
Malzemeler 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 2 diş dövülmüş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 dilim bayat ekmek içi{veya etimek} 2 yemek kaşığı zeytinyağı Gerekirse tuz Hazırlanışı     Ekmek içini ufalayın veya köfte için kurutulmuş ekmek ufağından kullanın, galeta unu da olur. Tepeleme kaşık salçaları ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Acı kırmızı toz veya pul biber de ekleyebilirsiniz.     Yanında dilerseniz marul yaprakları, maydanoz, domates ve cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Kırıntı Hamurlu Erikli Tart

Resim
Malzemeler 1 kg mürdüm eriği 300 gr un 100 gr şeker 175 gr tereyağı{oda sıcaklığında} 2 yumurta sarısı 1 çay kaşığı kabartma tozu Üzerinin kırıntı hamuru için; 180 gr un 150 gr şeker 120 gr tereyağı 1 kahve kaşığı tarçın Üzerini süslemek için file badem Hazırlanışı    300 gr un{2 su bardağı}, 100 gr şeker{1 çay bardağı}, 175 gr tereyağı{2/3 su bardağı} 2 yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı kabartma tozunuda ekleyip yoğurun. Streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.     Dinlenen hamuru yağlayıp unladığınız kalıba elinizle yayıp ortadan ikiye böldüğünüz erikleri dizin.   Kırıntı hamurunu hazırlamak için; Un, şeker, tereyağı ve tarçını parmak uçlarınızla kırıntı halini alana kadar karıştırın. {Kesinlikle yoğurmayın}     Dizdiğiniz eriklerin üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece turbo fırında 45-50 dakika iyice kızarana kadar pişirin.     Fırından çıkarmadan 10 dk önce üzerine bademleri ilave edin.{ File bademi ilk başta atarsanız yana