Kayıtlar

Kasım 15, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Mini Köstebek Pasta

Resim
Malzemeler 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı kakao 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Kreması İçin   3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı dolusu un 3 yemek kaşığı dolusu şeker 2 yemek kaşığı tereyağı{100 gr} 2 adet muz 1/2 su bardağı damla çikolata Kremanın Hazırlanışı:    Soğuk süte 3 yemek kaşığı un ekleyip ocağa alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca şekerini ekleyip yine karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. İçine tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocağı kapatın. Koyu kıvamlı bir muhallebi elde edeceksiniz. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra 5 dakika mikserle çırpın. Kabuk bağlamaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın. Gerekirse kıvam alması için buzdolabında bekletin.İyice soğuyunca içine 2 adet muzu minik minik doğrayın, damla çikolataları da ekleyip karıştırın. Kremanın kekin üzerinden akmaması için biraz katı kıvamlı olması gerekir. Kekin Hazırlanışı:    Yumurta ve şekeri köpür