Mini Köstebek Pasta
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 3 yemek kaşığı dolusu şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı{100 gr}
- 2 adet muz
- 1/2 su bardağı damla çikolata
Kremanın Hazırlanışı:
Soğuk süte 3 yemek kaşığı un ekleyip ocağa alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca şekerini ekleyip yine karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. İçine tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocağı kapatın. Koyu kıvamlı bir muhallebi elde edeceksiniz.Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra 5 dakika mikserle çırpın. Kabuk bağlamaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın. Gerekirse kıvam alması için buzdolabında bekletin.İyice soğuyunca içine 2 adet muzu minik minik doğrayın, damla çikolataları da ekleyip karıştırın. Kremanın kekin üzerinden akmaması için biraz katı kıvamlı olması gerekir.
Kekin Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.İçine sıvı yağ ve ılık sütü döküpkarıştırın. Kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip çok az çırpın.Yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kekiniz soğuyunca bir bardak veya çember kalıp yardımıyla daireler kesin. Daireler şeklinde kestiğiniz kekleri aldıktan sonra geriye kalan kek parçalarını rondoda toz haline getirin.Küçük kek parçalarının üzerine üçer tatlı kaşığı hazırladığınız kremadan koyup üzerine toz haline getirdiğiniz kek parçalarından bolca döküp kenarlarından başlayarak elinizle şekil verin. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder