Kayıtlar

Nisan 9, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Zeytinyağlı Kereviz

Resim
Zeytinyağlı Kereviz Malzemeler 1 kg kereviz 2-3 adet soğan 2 adet havuç 2 adet patates 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 limon Tuz, taze çekilmiş karabiber Süslemek için dereotu ve maydonoz Hazırlanışı Yemeklik doğradığınız soğanları yayvan çelik bir tencerede 2-3 yemek kaşığı sıvı yağla penbeleşene kadar soteleyin. Üzerine jülyen doğranmış kereviz, havuç ve patatesi ekleyin. Üzerini aşmayacak şekilde kaynar su ilave edip, yarım limon sıkın. Tuz ve karabiberi de ekleyip orta kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ilıyınca üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını, kalan yarım limonu ekleyip, ince kıyılmış dereotu ve maydonoz ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun...