Kayıtlar

Eylül 3, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Krep Böreği

Resim
Malzemeler 3 adet yumurta 1,5 su bardağı süt ½ su bardağı su 1,5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu Tuz İç Malzemesi: 100 gr kaşar peyniri Hazırlanışı      3 adet yumurtayı çırpma kabının içine kırıp çırpma teliyle biraz çırpın. Üzerine süt, su, un, kabartma tozu ve bir tutam tuzunu da ekleyip biraz daha çırpın. Koyu ayran kıvamında akışkan bir hamur elde edeceksiniz.{Unu eleyerek azar azar eklerseniz daha pürüzsüz bir hamur elde edersiniz.}      Krep tavasını veya pürüzsüz teflon bir tavayı orta hararette yanan bir ocağa alın. Tava ısınınca yarım çay kaşığı kadar sıvı yağla tavanızı yağlayın. Bir kepçe yardımıyla tavanın ortasına hazırladığınız harçtan döküp, tavayı sağa sola oynatarak hamurun tavaya yayılmasını sağlayın. Krebin üzeri göz göz olunca tahta bir spatulayla diğer tarafını çevirip pişirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Tavaya her seferinde yarım kepçeden biraz fazla hamur dökün. Bu malzemeler yaklaşık 10 adet krep içindir. Tavanın ıs

Semizotu Yemeği

Resim
   Malzemeler                                                                                                                     1/2 kg yabani semizotu 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 3 diş sarımsak 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 2-3 adet domates 1 su bardağı su 1/2 çay bardağı bulgur Tuz Hazırlanışı        Semizotunu ayıklayın.Suda bekleterek yıkayıp irice doğrayın. Kalın saplarını ince doğrayın.      Yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağda hafif soteleyin. Hemen ardından iri doğradığınız sarımsak ve biberleride ekleyip orta kısık ateşte iyice kavurun. Küp doğranmış dometesleri de ekleyip kapağını kapatıp kavurmaya devam edin.        Dometeslerde kavrulunca bir su bardağı sıcak suyu ,bulguru,semizotunu ve tuzunuda ilave edip 10 dakika daha pişirip ocaktan indirin. Biraz  dinlenmeye bırakın.        *Yanında hafif sarımsaklı yoğurt ve pul biberle servis edebilirsiniz