Krep Böreği
Malzemeler 3 adet yumurta 1,5 su bardağı süt ½ su bardağı su 1,5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu Tuz İç Malzemesi: 100 gr kaşar peyniri Hazırlanışı 3 adet yumurtayı çırpma kabının içine kırıp çırpma teliyle biraz çırpın. Üzerine süt, su, un, kabartma tozu ve bir tutam tuzunu da ekleyip biraz daha çırpın. Koyu ayran kıvamında akışkan bir hamur elde edeceksiniz.{Unu eleyerek azar azar eklerseniz daha pürüzsüz bir hamur elde edersiniz.} Krep tavasını veya pürüzsüz teflon bir tavayı orta hararette yanan bir ocağa alın. Tava ısınınca yarım çay kaşığı kadar sıvı yağla tavanızı yağlayın. Bir kepçe yardımıyla tavanın ortasına hazırladığınız harçtan döküp, tavayı sağa sola oynatarak hamurun tavaya yayılmasını sağlayın. Krebin üzeri göz göz olunca tahta bir spatulayla diğer tarafını çevirip pişirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Tavaya her seferinde yarım kepçeden biraz fazla hamur dökün. Bu mal...