Krep Böreği

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • ½ su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz

İç Malzemesi:

  • 100 gr kaşar peyniri

Hazırlanışı

     3 adet yumurtayı çırpma kabının içine kırıp çırpma teliyle biraz çırpın. Üzerine süt, su, un, kabartma tozu ve bir tutam tuzunu da ekleyip biraz daha çırpın. Koyu ayran kıvamında akışkan bir hamur elde edeceksiniz.{Unu eleyerek azar azar eklerseniz daha pürüzsüz bir hamur elde edersiniz.}
     Krep tavasını veya pürüzsüz teflon bir tavayı orta hararette yanan bir ocağa alın. Tava ısınınca yarım çay kaşığı kadar sıvı yağla tavanızı yağlayın. Bir kepçe yardımıyla tavanın ortasına hazırladığınız harçtan döküp, tavayı sağa sola oynatarak hamurun tavaya yayılmasını sağlayın. Krebin üzeri göz göz olunca tahta bir spatulayla diğer tarafını çevirip pişirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Tavaya her seferinde yarım kepçeden biraz fazla hamur dökün. Bu malzemeler yaklaşık 10 adet krep içindir. Tavanın ısısını ayarında tutmaya çalışın çok ısınırsa arada bir ocağı kısın veya tavayı ocaktan alın.
      Hazırladığınız kreplerin ortasına 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri koyup{dilerseniz üzerine pişmiş sucuk da koyabilirsiniz.} önce karşılıklı kenarlarını üstüste kapatın, sonra diğer karşılıklı kenarlarını üst üste katlayarak bohça şekli verin. Katladığınız kısımlar altta kalacak şekilde krep yaptığınız tavaya dizin. İçine fındık kadar tereyağı atıp her iki tarafınıda içindeki kaşarlar eriyene kadar hafif kızartın. Sıcak servis yapın.
     Püf Noktası: İyi krep yapmak için tavanın iyi ısınmış olması gerekir. 
     


 

Yorumlar

  1. Süper görünüyor.Sabah çocuklara kesin yapacağım.Teşekkürler.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı