Semizotu Yemeği
Malzemeler
- 1/2 kg yabani semizotu
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2-3 adet domates
- 1 su bardağı su
- 1/2 çay bardağı bulgur
- Tuz
Hazırlanışı
Semizotunu ayıklayın.Suda bekleterek yıkayıp irice doğrayın. Kalın saplarını ince doğrayın.Yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağda hafif soteleyin. Hemen ardından iri doğradığınız sarımsak ve biberleride ekleyip orta kısık ateşte iyice kavurun. Küp doğranmış dometesleri de ekleyip kapağını kapatıp kavurmaya devam edin.
Dometeslerde kavrulunca bir su bardağı sıcak suyu ,bulguru,semizotunu ve tuzunuda ilave edip 10 dakika daha pişirip ocaktan indirin. Biraz dinlenmeye bırakın.
*Yanında hafif sarımsaklı yoğurt ve pul biberle servis edebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder