Semizotu Yemeği


   Malzemeler                                                                                                                    

  • 1/2 kg yabani semizotu
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 adet domates
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı bulgur
  • Tuz

Hazırlanışı

       Semizotunu ayıklayın.Suda bekleterek yıkayıp irice doğrayın. Kalın saplarını ince doğrayın.
     Yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağda hafif soteleyin. Hemen ardından iri doğradığınız sarımsak ve biberleride ekleyip orta kısık ateşte iyice kavurun. Küp doğranmış dometesleri de ekleyip kapağını kapatıp kavurmaya devam edin.
       Dometeslerde kavrulunca bir su bardağı sıcak suyu ,bulguru,semizotunu ve tuzunuda ilave edip 10 dakika daha pişirip ocaktan indirin. Biraz  dinlenmeye bırakın.
       *Yanında hafif sarımsaklı yoğurt ve pul biberle servis edebilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı