Kayıtlar

Şubat 10, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Yaprak Et Kavurma

Resim
Malzemeler Yarım kg bonfile et 3 adet kuru soğan 6 adet yeşil sivri biber tuz, karabiber çok az sıvı yağ Hazırlanışı Eti yaprak gibi döner inceliğinde doğrayın. Geniş yapışmaz bir tavayı ocağa alın. Isınınca biraz sıvı yağ ekleyip (etin kendi yağı olursa daha iyi olur) etleri tavaya atın ve harlı ateşte arada bir karıştırarak kavurun. Et suyunu bırakıp tekrar çekince piyazlık irice doğradığınız soğanları ve iri doğranmış biberleri de ekleyip ocağın altını da kısın. Biraz daha karıştırarak kavurup kapağını kapatın. Bu arada tuz ve karabiberini de ekleyin, 5-10 dakika daha pişirip servis edin.      Eti ince dilimlemekte zorlanırsanız derin dondurucuda biraz dondurup kolaylıkla dilimleyebilirsiniz.

Kuru Biber Dolması

Resim
Malzemeler 25 adet orta boy kuru biber Yarım çay bardağı sıvı yağ 3 orta boy kuru soğan 100 gr kıyma (isteğe bağlı) 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı dolusu kuru nane 1 çay kaşığı kara biber 1 tatlı kaşığı kırmızı biber tuz Hazırlanışı Biberleri nazikçe kırmadan soğuk suda yıkayın. Kaynayan hafif tuzlu suya atıp yaklaşık 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp suyunu süzün, soğuk sudan geçirip iplerinden çıkarın. Ayrı bir tavada sıvıyağ ile yemeklik doğranmış soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzu ekleyin, kıymalar iyice kavrulunca salçayı da ekleyip bir daha kavurun. Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci, baharatları da ekleyip karıştırın. 1 su bardağı sıcak su koyup kapağını kapatın. Birkaç dakikada suyunu çekecektir. Biraz dinlendirip biberlerin içine fazla sıkıştırmadan doldurun. Biberlerin ağzı yukarı gelecek şekilde yayvan bir tence