Kuru Biber Dolması



Malzemeler
  • 25 adet orta boy kuru biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 100 gr kıyma (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • tuz

Hazırlanışı

Biberleri nazikçe kırmadan soğuk suda yıkayın. Kaynayan hafif tuzlu suya atıp yaklaşık 15-20 dakika yumuşayıncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp suyunu süzün, soğuk sudan geçirip iplerinden çıkarın.
Ayrı bir tavada sıvıyağ ile yemeklik doğranmış soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzu ekleyin, kıymalar iyice kavrulunca salçayı da ekleyip bir daha kavurun. Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci, baharatları da ekleyip karıştırın. 1 su bardağı sıcak su koyup kapağını kapatın. Birkaç dakikada suyunu çekecektir. Biraz dinlendirip biberlerin içine fazla sıkıştırmadan doldurun.
Biberlerin ağzı yukarı gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizin. 2,5 su bardağı kadar sıcak su ekleyip önce harlı, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Yarım saat dinlendirip yoğurtla servis edin.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}