Yaprak Et Kavurma
Malzemeler
- Yarım kg bonfile et
- 3 adet kuru soğan
- 6 adet yeşil sivri biber
- tuz, karabiber
- çok az sıvı yağ
Hazırlanışı
Eti yaprak gibi döner inceliğinde doğrayın. Geniş yapışmaz bir tavayı ocağa alın. Isınınca biraz sıvı yağ ekleyip (etin kendi yağı olursa daha iyi olur) etleri tavaya atın ve harlı ateşte arada bir karıştırarak kavurun. Et suyunu bırakıp tekrar çekince piyazlık irice doğradığınız soğanları ve iri doğranmış biberleri de ekleyip ocağın altını da kısın. Biraz daha karıştırarak kavurup kapağını kapatın. Bu arada tuz ve karabiberini de ekleyin, 5-10 dakika daha pişirip servis edin.Eti ince dilimlemekte zorlanırsanız derin dondurucuda biraz dondurup kolaylıkla dilimleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder