Kayıtlar

Mart 20, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bulgurlu Mercimek Salatası

Resim
Malzemeler 1 çay bardağı yeşil mercimek 1/2 çay bardağı iri bulgur 1 adet havuç 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1 tutam taze nane 1 adet çili biberi[isteğe bağlı] Tuz, limon, zeytinyağı Hazırlanışı     Mercimeğin üzerini basacak kadar su ekleyip ocağa alın. Biraz tuz ekleyin. 10-15 dakika pişirip suyunu çekmişse biraz daha kaynar su ekleyip bulguru ilave edin. Suyunu çekip bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirin. {Bildiğiniz mercimekli bulgur pilavı}     Biraz ılıyınca içine rendelenmiş havuç, kıyılmış maydanoz, dereotu ve naneyi ve doğranmış biberi de ekleyin.     Tuz, limon suyu ve zeytinyağını da ekleyip servis edin. ***Ben malzemenin iki katını kullanarak pilav şeklinde pişirdim. İçinden salata yapacağım kadarını alıp, geri kalanına tereyağını yakıp biraz sıvı yağ ekleyerek mercimekli bulgur pilavına dönüştürdüm. Ben salatayı, çocuklarsa pilavı yedi. Bir öneri olarak yazmak istedim.

Favalı Enginar

Resim
Malzemeler 5 adet çanak enginar 1/2 kg taze iç bakla 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1/2 limonun suyu Tuz Süslemek için dereotu Hazırlanışı     İç baklaların kabuklarını bir bir soyun.      Geniş yayvan bir tencereye enginarları dizin. ayıkladığınız baklaları, iri doğranmış soğanı, sarımsağı da ekleyip üzerini basacak şekilde su ilave edin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu da atıp kapağını kapatın. Orta kısık ateşte enginarlara çatal batıncaya kadar pişirin.     Kapağı kapalı olarak biraz ılıdıktan sonra enginarları servis tabağına çıkartın. Tenceredeki suyu süzüp içindeki bakla, soğan ve sarımsağı derin blendır kabına alıp blendırdan geçirin.      Enginarların ortasına birer kaşık koyup, üzerine kıyılmış dereotuyla servis edin. *** Biraz buzdolabında dinlendirirseniz daha da güzel olacaktır.