Favalı Enginar
Malzemeler
- 5 adet çanak enginar
- 1/2 kg taze iç bakla
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 limonun suyu
- Tuz
Süslemek için dereotu
Hazırlanışı
İç baklaların kabuklarını bir bir soyun.
Geniş yayvan bir tencereye enginarları dizin. ayıkladığınız baklaları, iri doğranmış soğanı, sarımsağı da ekleyip üzerini basacak şekilde su ilave edin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu da atıp kapağını kapatın. Orta kısık ateşte enginarlara çatal batıncaya kadar pişirin.
Kapağı kapalı olarak biraz ılıdıktan sonra enginarları servis tabağına çıkartın. Tenceredeki suyu süzüp içindeki bakla, soğan ve sarımsağı derin blendır kabına alıp blendırdan geçirin.
Enginarların ortasına birer kaşık koyup, üzerine kıyılmış dereotuyla servis edin.
*** Biraz buzdolabında dinlendirirseniz daha da güzel olacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder