Güllaç
Malzemeler 1 paket güllaç{100 gr} 800 ml süt{4 su bardağı} 1 su bardağı şeker ceviz Hazırlanışı Süt ve şekeri bir tencereye alıp ocağı yakıyoruz.Süt ılıyıp şeker eriyince sütü dökmeye başlıyoruz. Geniş kenarlı bir tepsiye hazır üçgen kesilmiş güllaç yapraklaırnı parlak tarafı üste gelecek şekilde(tepsiyi kaplayacak şekilde tek kat) seriyoruz.Güllaç yapraklarının her tafafı iyice ıslanana kadar bir kepçe yardımıyla üzerine sütü gezdiriyoruz. Tüm güllaç yaprakları bitene kadar işlemi tekrarlıyoruz.Ara kata iri ceviz parçaları yerleştiriyoruz. Bu arada süt ocakta ısınmaya devam ediyor.Bu şekilde üste koyduğumuz her güllaç yaprağına biraz daha sıcak süt dökmüş oluyoruz.Süt kaynama noktasına yaklaştığında ocağı kapatıp kalan sütü de en son yaprağın üzerine döküyoruz. Güllacın sütü çekmesini bekliyoruz. Güllaç sütü tamamen çektiğinde cevizle süsleyip streç filmle kaplayarak buzdolabına...