Kayıtlar

Ağustos 31, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Resim
  Malzemeler 1 adet hazır ekmek kadayıfı{600 gr} 2,5 kg toz şeker 3 litre su 1-2 dilim limon 1 tabak camız {manda} kaymağı Hazırlanışı       Ekmek kadayıfını çeşmeden akan ılık suyun altına tutun. Her tarafı ıslanınca hemen derin ve geniş bir tepsiye alıp hafif şişmesini bekleyin.       Üzerine 2,5 kg şekeri ve 3 litre sıcak suyu dökün. Limon dilimlerini de atıp ocağı yakın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe alın. Ateşi tepsinin biraz alt kenarından verin. Ateş direk kadayıfın altına gelirse kadayıfınız yanabilir.        Sık aralıklarla kenarlarındaki suyu büyük bir kaşıkla alıp kadayıfın üzerine gezdirin. Bu işlemi üzerindeki şeker eriyinceye kadar yapın. Tüm şeker eridikten sonra suyu üzerine arada bir gezdirmeniz yeterlidir.        Yaklaşık 45-50 dakika kadayıf bütün suyu çekip 2 katı büyüyene kadar arada bir kenarlarındaki suyu üzerine gezdirin.         Arada bir kadayıfı parçalamadan nazikçe kaşığın tersiyle itip tepsinin içinde yerini değiştirin. Aras