Kayıtlar

Aralık 3, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bıkla

Resim
Malzemeler 250 gr kıyma 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet kuru soğan 2 adet sivri biber Tuz, karabiber, pul biber Yumurta{sayısı isteğe bağlı} Hazırlanışı       Geniş bir tavayı ocağa alın. Isınınca 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun, kıymayı ekleyip, biraz kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ve tuzunu ilave edip kavurmaya devam edin. Biberleri de ekleyip biraz daha kavurun. Küp doğranmış domatesleri, karabiber ve pul biberi de ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin.        Bütün malzeme yeterince kavrulduğunda kaşıkla kıymanın ortasını açıp yumurta kırın. Yumurta istediğiniz kıvamda piştiğinde dilerseniz maydanozla süsleyip servis edin.