Bıkla


Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Yumurta{sayısı isteğe bağlı}

Hazırlanışı

      Geniş bir tavayı ocağa alın. Isınınca 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun, kıymayı ekleyip, biraz kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ve tuzunu ilave edip kavurmaya devam edin. Biberleri de ekleyip biraz daha kavurun. Küp doğranmış domatesleri, karabiber ve pul biberi de ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
       Bütün malzeme yeterince kavrulduğunda kaşıkla kıymanın ortasını açıp yumurta kırın. Yumurta istediğiniz kıvamda piştiğinde dilerseniz maydanozla süsleyip servis edin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}