Kayıtlar

Mart 16, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Enginar Dolması

Resim
Malzemeler 4 adet İzmir Enginarı 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet kuru soğan 1,5 su bardağı pirinç 3-4 adet domates 5-6 adet taze soğan Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Karabiber, kırmızı pul biber, tuz 2 adet limon Yarım çay bardağı zeytinyağı Hazırlanışı       Geniş bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Yıkanmış pirinçleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesler de hafif kavrulunca ocağın altını kapatın. İnce kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu, karabiber, pul biber ve tuzunu da ilave edip karıştırın.        Enginarların sap kısımlarını kökünden kesin. Daha sonra yapraklarının üst kısmını 1-2 parmak eninde kesin. Mutfak makası yardımıyla yaprklarının uç kısmındaki dikenli kısımları da kesin.        Enginarları kolay açmak için en dış yapraklarından başlayarak nazikçe açmaya başlayın, ortasına gelince önce ince yaprakları