Kayıtlar

Şubat 1, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Arabaşı Çorbası

Resim
Malzemeler 1 adet organik tavuk 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme un 2 yemek kaşığı ev salçası Acı kırmızı pul biber{veya kuru kırmızı cin biber} Tuz 1 adet limon Hamuru için; 1 kase un 3 kase su Tuz Hazırlanışı        Bir bütün tavuğu güzelce yıkadıktan sonra derin bir tencereye koyun. Üzerini basmayacak şekilde su ekleyin yeterince tuz atıp ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri bir kevgir yardımıyla alın. İçine bir kuru soğan ve 5-6 adet tane karabiber ilave edip kapağını kapatın. Önce harlı daha sonra kısık ateşte 1-1,5 saat kadar haşlayın. İçinden tavuğu ve soğanı alın. Tavuk suyumuz hazır. Hamurunun Hazırlanışı:       Aynı kaseyi kullanarak 3 kase sıcak suyu derin bir tencereye koyup ocağa alın. Bir kase unu azar azar ekleyerek çırpma teliyle hızlıca karıştırın. Tuzunu ekleyin. Kaynamaya başladıktansonra kısık ateşte oklava veya tahta kaşıkla karıştırarak koyu bir bulamaç elde edin. Hamuru