Kayıtlar

Mart 1, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Tarçınlı Kurabiye

Resim
Malzemeler 125 gr tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pudra şekeri 4,5-5 çay bardağı un 1/2 çay kaşığı karbonat Üzeri İçin: 1 çay kaşığı tarçın 1 çay bardağı toz  şeker Hazırlanışı       Oda sıcaklığındaki tereyağını ve sıvı yağı yoğurma kabına alın. Üzerine pudra şekerini ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamından biraz daha katı bir hamur elde edin. Unla beraber karbonatı da ekleyin. Kabuklu fındıktan biraz daha büyük yuvarlaklar yapıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 13-15 dakika kadar pişirin.       Kurabiyeler hala ılıkken, tarçın ve toz şekeri buzdolabı poşetine koyun. Kurabiyelerden dörder beşer alıp bu poşetin içine atıp sallayın. Kurabiyeler şeker ve tarçınla kaplanınca çıkarıp servis tadağına dizin. Not:Gereğinden fazla un katarsanız yuvarlamakta güçlük çekebilirsiniz{dağılabilir} Eğer fazla un kattıysanız biraz sıvı yağ ekleyerek hamuru tekrar yumuşatabilirsiniz.

Etli Yerelması

Resim
Malzemeler 1 kg yerelması 2-3 yemekmkaşığı sıvı yağ 1 adet kuru soğan 100 gr kıyma 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber Hazırlanışı    Yerelmalarını yıkayıp kabuklarını soyun. Tekrar yıkayın. Para para doğrayın. Geniş bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağla hafif kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından salçayı ekleyip çok az daha kavurun. Yerelmalarını da ekleyip karıştırın. Üzerini aşacak şekilde  sıcak su ilave edip pişmeye bırakın. Kısık ateşte yerelmaları yumuşayıncaya kadar{yaklaşık 45 dk} pişirin. Yanında sarımsaklı yoğurt ve pulbiberle sıcak olarak servis edin.