Kayıtlar

Eylül 6, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bamya Çorbası

Resim
  Malzemeler  -100 gr kuru çiçek bamya -100 gr kavrulmuş dana kuşbaşı et -4 yemek kaşığı sıvı yağ -1 adet orta boy kuru soğan -1 yemek kaşığı domates salçası -1-2 parça limon tuzu -5-6 su bardağı su -Yeteri kadar tuz. Hazırlanışı Bamyaları bir bez arasında tüylerinin dökülmesi için oğuşturun. Derin bir tencereye soğuk su doldurarak bamyaları ve limon tuzunu içine atıp ocağa alın. Kaynamaya başlayınca yumuşayıncaya kadar haşlayın. (yaklaşık 20-25 dk.)  Ocaktan alıp soğuk suyun altına tutun ve bamyaları iplerinden sıyırın. Daha sonra kevgire alarak suyun süzülmesini sağlayın. Ayrı bir tencerede ince doğranmış soğanları yağla kavurup salçayı ekleyin. ardından 5-6 su bardağı suyu, kavrulmuş eti, tuzu ve bamyaları ekleyin. Yaklaşık 30 dk kısık  ateşte pişirin. İsteğe göre limon sıkıp kara biberle servis edin.  Not: Kavurma yerine tereyağı ile kavrulmuş 50-100 gr kadar kıyma da kullanılabilir.