Kayıtlar

Nisan 27, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İncir Dolması

Resim
İncir Dolması (Tatlısı) Malzemeler 15 adet kuru incir 1,5 su bardağı su 1/4 çay bardağı çay şeker Muhallebisi için; 1/4 çay bardağı nişasta 2 çay bardağı süt Süslemek için;  7-8 adet cevizin içi Hazırlanışı İncirleri güzelce yıkayın ve su içinde 1 saat kadar bekletin. Sonra saplarını kesip yayvan bir tencereye sap kısmı yukarı gelecek şekilde dizin. 1,5 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Suyu biterse çok az ilave edebilirsiniz. Üzerine 1/4 çay bardağı şekeri gezdirip 10 dakika daha pişirin. Dibindeki şeker bal kıvamını alınca ocaktan indirin.  Ayrı bir tencerede nişasta ve sütle hafif akışkan kıvamda bir muhallebi hazırlayın.  İncirleri servis tabağına dizin. Ortalarını iki çay kaşığı yardımıyla açın ve içlerini muhallebi ile doldurun. Tencerenin dibindeki şerbeti  üzerine gezdirin. Cevizle süsleyerek servis edin.