İncir Dolması
İncir Dolması (Tatlısı)
Malzemeler
Muhallebisi için;
Süslemek için;
Malzemeler
- 15 adet kuru incir
- 1,5 su bardağı su
- 1/4 çay bardağı çay şeker
Muhallebisi için;
- 1/4 çay bardağı nişasta
- 2 çay bardağı süt
Süslemek için;
- 7-8 adet cevizin içi
Hazırlanışı
İncirleri güzelce yıkayın ve su içinde 1 saat kadar bekletin. Sonra saplarını kesip yayvan bir tencereye sap kısmı yukarı gelecek şekilde dizin. 1,5 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın.
Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Suyu biterse çok az ilave edebilirsiniz.
Üzerine 1/4 çay bardağı şekeri gezdirip 10 dakika daha pişirin. Dibindeki şeker bal kıvamını alınca ocaktan indirin.
Ayrı bir tencerede nişasta ve sütle hafif akışkan kıvamda bir muhallebi hazırlayın.
İncirleri servis tabağına dizin. Ortalarını iki çay kaşığı yardımıyla açın ve içlerini muhallebi ile doldurun. Tencerenin dibindeki şerbeti üzerine gezdirin. Cevizle süsleyerek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder