Kayıtlar

Haziran 19, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Tuzlu Gevrek Çubuklar

Resim
Malzemeler 125 gr tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta{birinin sarısı üzerine} 1 su bardağı sulu yoğurt 4,5-5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1/2 paket karbonat 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı mahlep Üzeri için: 1 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı yoğurt Susam, haşhaş tohumu Hazırlanışı     Öncelikle oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve unu iki avucumuzun içinde ovuşturarak kum tanesi görünümünü alıncaya kadar karıştırın.     Diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.     Hamuru 16 eşit parçaya bölün. Her parçayı tezgah üzerinde ince uzun bir rulo haline getirip bir bıçak yardımıyla üçe veya dörde bölün.     Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı yoğurt karışımından sürün.     Üzerine susam veya haşhaş tohumu serpin. 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. ***Hamurunuzu mümkün olduğunca ince rulo yapmaya çalışın. Çünkü piştiğinde