Kayıtlar

Nisan 1, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

AŞURE

Resim
Malzemeler 2,5 su bardağı aşurelik buğday 1/2 su bardağı nohut 1/2 su bardağı kuru fasulye 1/2 su bardağı kuru üzüm 7-8 adet kuru incir 10-15 adet kuru kayısı 1/2 su bardağı kabuğu soyulmuş çiğ badem 1/2 su bardağı fındık 2,5 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı) 1 tutam tuz 4-5 adet karanfil 1 tutam portakal kabuğu rendesi Süslemek İçin 1 su bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz Kuş üzümü Nar taneleri Susam, çörekotu, tarçın Hazırlanışı Buğday, nohut ve kuru fasülyeyi ayrı kaplarda bir gece önceden ılık su ile ıslatın. Buğdayı yıkayıp düdüklü tencerede üzerini basacak şekilde su ekleyip (15 bardak) 20 dakika haşlayın ve aşureyi yapacağınız geniş bir tencerenin içine alın. Nohut ve kuru fasülyeyi de düdüklü tencerede 20-25 dakika pişirip suyunu süzün ve buğdayın içine ekleyin. Kıvamını ayarlamak için gerekirse sıcak su ekleyibilirsinizi. Ocağın altını yakıp dibinin tutmaması için arada bir karıştırarak kaynatın. İçine suda bekletilmiş (