Kayıtlar

Mart 22, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Zeytinyağlı Bakla

Resim
Malzemeler 500 gr taze bakla 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı un 1/2 adet limonun suyu Tuz, şeker, karabiber Üzerine zeytinyağı ve dereotu Hazırlanışı     Baklaları taze fasulye gibi ayıklayıp bol suda yıkayın. Uzunlarını üçe kısa olanları ikiye kesin.     Geniş bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanları hafif soteleyin. İri doğranmış sarımsak ve baklaları ekleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte kavurmaya devam edin.       Bu arada üzerine 1 çay kaşığı kadar un serpip unla beraber de biraz kavurun. Baklalar hafif sararınca üzerini basacak şekilde sıcak su ve limon suyunu da ekleyin.      Orta kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Ilıyınca üzerine biraz zeytinyağı gezdirip dereotuyla süsleyerek servis edin.