Zeytinyağlı Bakla


Malzemeler

  • 500 gr taze bakla
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı un
  • 1/2 adet limonun suyu
  • Tuz, şeker, karabiber

Üzerine zeytinyağı ve dereotu

Hazırlanışı

    Baklaları taze fasulye gibi ayıklayıp bol suda yıkayın. Uzunlarını üçe kısa olanları ikiye kesin.
    Geniş bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanları hafif soteleyin. İri doğranmış sarımsak ve baklaları ekleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte kavurmaya devam edin. 
     Bu arada üzerine 1 çay kaşığı kadar un serpip unla beraber de biraz kavurun. Baklalar hafif sararınca üzerini basacak şekilde sıcak su ve limon suyunu da ekleyin.
     Orta kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Ilıyınca üzerine biraz zeytinyağı gezdirip dereotuyla süsleyerek servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}