Kayıtlar

Temmuz 16, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kuru Börülce Salatası

Resim
Malzemeler 1 su bardağı börülce 1 adet kuru soğan 1 adet kapya biber 1/2 adet marul 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu Sosu için: Limon Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı     Börülceleri 2-3 saat önceden ıslatın. Düdüklü tencerede üzerini hafif basacak şekilde su ekleyip 10 dk haşlayın. Fazla haşlarsanız çok yumuşayabilir.     Kapya biber ve soğanı yemeklik doğrayıp hafif yağda soteleyin. Tavaya önce biberi ekleyin biraz kavrulunca soğanı ekleyip biraz daha kavurun.     Marulları doğrayıp bir karıştırma kabına alın. Maydanoz ve dereotunu da doğrayıp ekleyin. Bir kenarda soğumuş olan börülce, soğan ve biberi de ekleyin.     Limon, zeytinyağı ve tuzunu da ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp servis edin. ***Dereotu katmasanız da olur. Ayrıca kuru soğan yerine taze soğan da kullanabilirsiniz. pancarkokusu
Resim