Kayıtlar

Kasım 1, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Limonata

Resim
  Malzemeler 2 adet  kalın kabuklu limon 1/2 su bardağı toz şeker 5 bardak su Taze nane yaprağı Hazırlanışı    Plastik karıştırma kabının içine 2 limonun kabuğu rendelenir. Rendelerken beyaz kabuğunu rendelememeye çalışın limonatanız acı olmasın. Limonu rendeye her defasında bir defa sürerseniz sadece sarı yerlerini rendelemiş olursunuz.     Limon kabuğu rendesinin üzerine yarım su bardağı şeker eklenip kaşığın arka tarafıyla iyice ezilir. Böylece limon kabuğunun aroması ve rengi şekere geçer. İçine 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyerek şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerine 4 bardakta soğuk su ekleyerek bir sürahiye döküp buzdolabına koyun. İyice soğuyunca 2 limonun suyunu ve nane yapraklarını ekleyip karıştırın. Süzgeçten geçirip bolca buz ekleyip nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.    ***Nane aromasının limonataya geçmesini isterseniz; naneyi doğrayarak ekleyin veya doğramak istemiyorsanız havan tokmağına benzer birşeyle ezercesine karıştırın.   ***Şeker ve su

Peynirli Erişte

Resim
Malzemeler 2 su bardağı erişte 2 yemek kaşığı tereyağı 100 gr beyaz peynir veya tulum peyniri Tuz, karabiber Süslemek için maydanoz veya iri çekilmiş ceviz Hazırlanışı     Erişteyi hazır makarnayı hazırladığınız gibi 7-8 dakika tuzlu suda haşlayın. Üzerine biraz soğuk su ekleyip süzün. Ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp makarnanın üzerine gezdirin. Tuzuna bakın gerekiyorsa ilave edip karıştırın.      Servis tabağına alıp üzerine karabiber ve ufalanmış peynir ekleyin. maydanoz veya cevizle süsleyerek servis edin.