Limonata

 

Malzemeler

  • 2 adet  kalın kabuklu limon
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 5 bardak su
  • Taze nane yaprağı

Hazırlanışı

   Plastik karıştırma kabının içine 2 limonun kabuğu rendelenir. Rendelerken beyaz kabuğunu rendelememeye çalışın limonatanız acı olmasın. Limonu rendeye her defasında bir defa sürerseniz sadece sarı yerlerini rendelemiş olursunuz.
    Limon kabuğu rendesinin üzerine yarım su bardağı şeker eklenip kaşığın arka tarafıyla iyice ezilir. Böylece limon kabuğunun aroması ve rengi şekere geçer. İçine 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyerek şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerine 4 bardakta soğuk su ekleyerek bir sürahiye döküp buzdolabına koyun. İyice soğuyunca 2 limonun suyunu ve nane yapraklarını ekleyip karıştırın. Süzgeçten geçirip bolca buz ekleyip nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin. 
  ***Nane aromasının limonataya geçmesini isterseniz; naneyi doğrayarak ekleyin veya doğramak istemiyorsanız havan tokmağına benzer birşeyle ezercesine karıştırın.
  ***Şeker ve suyunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  ***Her bardak limonata için yaklaşık olarak yarım limon ve 1,5 yemek kaşığı şeker hesap edilebilir.
  ***Ayrıca limonatanızın içine taze meyve dilimleri ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.{Şeftali, elma, armut vs....}
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}