Kayıtlar

Haziran 23, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Şehriye Çorbası {Bolvadin Üsulü}

Resim
Malzemeler 1 çay bardağı arpacık şehriye 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı ev salçası Kavrulmuş et {Kuşbaşı veya kıyma} Tuz Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı          Küçük derin bir tencereyi ocağa alıp sıvı yağı koyun. Şehriyeleri ekleyip arada bir karıştırarak rengi dönmeyecek şekilde kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. 1-2 yemek kaşığı kadar kavrulmuş et ilave edin. Tuz ve bolca karabiber atın.          4-5 su bardağı kadar kaynar su ekleyip 10-15 dakika kadar pişirin.          Ocağı kapattıktan sonra şehriyenin fazla şişmemesi için yarım çay bardağı kadar soğuk su ekleyin{cansuyu}          Yanında limonla servis edin.