Şehriye Çorbası {Bolvadin Üsulü}

Malzemeler 1 çay bardağı arpacık şehriye 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı ev salçası Kavrulmuş et {Kuşbaşı veya kıyma} Tuz Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı Küçük derin bir tencereyi ocağa alıp sıvı yağı koyun. Şehriyeleri ekleyip arada bir karıştırarak rengi dönmeyecek şekilde kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. 1-2 yemek kaşığı kadar kavrulmuş et ilave edin. Tuz ve bolca karabiber atın. 4-5 su bardağı kadar kaynar su ekleyip 10-15 dakika kadar pişirin. Ocağı kapattıktan sonra şehriyenin fazla şişmemesi için yarım çay bardağı kadar soğuk su ekleyin{cansuyu} Yanında limonla servis edin.