Şehriye Çorbası {Bolvadin Üsulü}
Malzemeler
- 1 çay bardağı arpacık şehriye
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı ev salçası
- Kavrulmuş et {Kuşbaşı veya kıyma}
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
Küçük derin bir tencereyi ocağa alıp sıvı yağı koyun. Şehriyeleri ekleyip arada bir karıştırarak rengi dönmeyecek şekilde kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. 1-2 yemek kaşığı kadar kavrulmuş et ilave edin. Tuz ve bolca karabiber atın.4-5 su bardağı kadar kaynar su ekleyip 10-15 dakika kadar pişirin.
Ocağı kapattıktan sonra şehriyenin fazla şişmemesi için yarım çay bardağı kadar soğuk su ekleyin{cansuyu}
Yanında limonla servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder