Şehriye Çorbası {Bolvadin Üsulü}

Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpacık şehriye
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı ev salçası
  • Kavrulmuş et {Kuşbaşı veya kıyma}
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı

         Küçük derin bir tencereyi ocağa alıp sıvı yağı koyun. Şehriyeleri ekleyip arada bir karıştırarak rengi dönmeyecek şekilde kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. 1-2 yemek kaşığı kadar kavrulmuş et ilave edin. Tuz ve bolca karabiber atın.
         4-5 su bardağı kadar kaynar su ekleyip 10-15 dakika kadar pişirin.
         Ocağı kapattıktan sonra şehriyenin fazla şişmemesi için yarım çay bardağı kadar soğuk su ekleyin{cansuyu}
         Yanında limonla servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Pelte Çorba

Elma Tatlısı