Kayıtlar

Nisan 13, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Hamırsız

Resim
Malzemeler 6 su bardağı un{750 gr.} 2,5 su bardağı sulu yoğurt 3/4 su bardağı sıvı yağ 3/4 su bardağı mor haşhaş tohumu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karbonat Üzerini süslemek için susam çörekotu Hazırlanışı     Geniş bir yoğurma kabına un, haşhaş tohumu, tuz, şeker, kabartma tozu ve karbonatı da ekleyip karıştırın. Sıvı yağ ve sulu yoğurdu da ekleyip yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine alıp üzerine bastırarak yassıltın.  Yaklaşık 3-4 cm kalınlığında yuvarlak bir hamur elde edeceksiniz. Üzerine bir fırça yardımıyla veya elinizle sulu yoğurt sürüp çatalla şekil verip, susam ve çörekotu serpin.     Önceden ısıtılmış 230 derece fırında kabarmaya başlayıncaya kadar{15-20 dk.}pişirilir. Kabarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürüp içi çekene kadar pişirmeye devam edin{25-30 dk.}Toplam süre 50-60 dk. Mümkün olduğunca fırının kapağını açmamaya
Resim

Kış Türlüsü

Resim
Malzemeler 10-15 adet biber kurusu 7-8 adet patlıcan kurusu 2 adet kuru soğan 3-4 diş sarımsak 1 kase kavrulmuş kuşbaşı et 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 su bardağı bulgur Tuz, pul biber Hazırlanışı     Biber ve patlıcan kurularını yıkayın. Kaynayan az tuzlu suya atıp 15-20 dk haşlayın{Patlıcanları biberler biraz haşlandıktan sonra ilave edin. Çünkü bibere göre daha çabuk pişer.}     Ayrı bir geniş tencerede yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. İri doğranmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. Bir kase kavrulmuş eti de ilave edin. Salçayı ekleyip çok az kavurun.      Bulgur, tuz ve pul biberi de ekleyip üzerini basacak şekilde sıcak su ilave edin. Bulgerlar yumuşayıncaya kadar pişirin.     Yanında sarımsaklı yoğurtla servis edin.