Kış Türlüsü
Malzemeler
- 10-15 adet biber kurusu
- 7-8 adet patlıcan kurusu
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 kase kavrulmuş kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı bulgur
- Tuz, pul biber
Hazırlanışı
Biber ve patlıcan kurularını yıkayın. Kaynayan az tuzlu suya atıp 15-20 dk haşlayın{Patlıcanları biberler biraz haşlandıktan sonra ilave edin. Çünkü bibere göre daha çabuk pişer.}
Ayrı bir geniş tencerede yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. İri doğranmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. Bir kase kavrulmuş eti de ilave edin. Salçayı ekleyip çok az kavurun.
Bulgur, tuz ve pul biberi de ekleyip üzerini basacak şekilde sıcak su ilave edin. Bulgerlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yanında sarımsaklı yoğurtla servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder