Kayıtlar

Mayıs 8, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Zeytinli Ton Balıklı Salata

Resim
Malzemeler 1 kutu konserve ton balığı{160 gr} 1 kutu konserve mısır 3-4 adet salatalık turşusu 4-5 yaprak göbek marul 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 2-3 adet taze soğan 1 adet kırmızı kapya biber 1 küçük kase zeytin Sosu için: Zeytinyağı Limon Tuz Hazırlanışı      Büyük bir salata kasesine turşu, marul, maydanoz, dereotu, soğan ve biberi doğrayıp alın. Yağı süzülmüş ton balığını, mısır ve zeytini ilave edin.      Üzerine zeytinyağı, tuz ve limon gezdirip servis edin. Ton balığı yeterince yağlı olduğundan zeytinyağı eklemesenizde olur.

İncili Çorba

Resim
Malzemeler 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 türk kahvesi fincanı bulgur 1 tatlı kaşığı salça 1 yemek kaşığı sıvı yağ Üzerine; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Hazırlanışı     Bulguru 1 saat önceden ıslatın. 1 su bardağı un ve 1 y.k. sıvı yağı yapışmaz tavada kısık ateşte kokusu çıkıp hafif pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak {sabırla} kavurun{ 10-15 dk.} Ocaktan indirip soğumaya bırakın.     Ayrı bir tencerede 1 tatlı kaşığı salça ve 1 y.k. sıvı yağı hafif kavurup 4 su bardağı ılık su ilave edin.     Soğumaya bıraktığınız unu 1 su bardağı suyla sulandırıp tel süzgeçten geçirerek çorbaya ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Varsa biraz et veya tavuk suyu da ilave edebilirsiniz.     Kaynamaya başladıktan sonra arada bir karıştırarak 15-20 dk kaynatın.     Üzerine tereyağını yakıp kırmızı toz biberi ekleyerek servis edin. ***Unu hiç yağ koymadan yağsız olarak da kavurabilirsiniz. Ayrıca yağsız kavurduğ

Patlıcan Bastısı

Resim
Malzemeler 20-25 adet kuru dilim patlıcan 1-2 adet acı kuru biber 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet orta boy soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1/2 çay bardağı bulgur veya pirinç 3-4 su bardağı sıcak su 100 gr kavurma {kavrulmuş kuşbaşı et} Pul biber, tuz Hazırlanışı     Kaynayan az tuzlu suya kuru dilim patlıcanları atın. Acı kuru biberi de atın haşlansın.{Yaklaşık 15-20 dk.} ocaktan alıp suyunu süzüp soğuk suya tutun.     Geniş bir tencereyi ocağa alıp sıvı yağ ekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları soteleyin. Patlıcanları doğrayıp sağanların üzereine ekleyin. Haşlanan biberi de ilave edip kavurmaya devam edin.Salçayı da ekleyip biraz daha kavurun. Bulguru ve kavurmayı da ekleyip karıştırın. Suyunu,tuzunu, biberini de ekleyip kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.      Ocaktan indirip biraz dinlenince servis tabağına alıp yanında sarımsaklı yoğurtla servis edin.      Bu yemeğin özelliği acı yenmesidir. Not: Patlıcanlar kuruyken mutfak makasıyla keserek