İncili Çorba

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 türk kahvesi fincanı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı

    Bulguru 1 saat önceden ıslatın. 1 su bardağı un ve 1 y.k. sıvı yağı yapışmaz tavada kısık ateşte kokusu çıkıp hafif pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak {sabırla} kavurun{ 10-15 dk.} Ocaktan indirip soğumaya bırakın.
    Ayrı bir tencerede 1 tatlı kaşığı salça ve 1 y.k. sıvı yağı hafif kavurup 4 su bardağı ılık su ilave edin.
    Soğumaya bıraktığınız unu 1 su bardağı suyla sulandırıp tel süzgeçten geçirerek çorbaya ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Varsa biraz et veya tavuk suyu da ilave edebilirsiniz.
    Kaynamaya başladıktan sonra arada bir karıştırarak 15-20 dk kaynatın.
    Üzerine tereyağını yakıp kırmızı toz biberi ekleyerek servis edin.
***Unu hiç yağ koymadan yağsız olarak da kavurabilirsiniz. Ayrıca yağsız kavurduğunuz unu kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı