İncili Çorba
Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 türk kahvesi fincanı bulgur
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Bulguru 1 saat önceden ıslatın. 1 su bardağı un ve 1 y.k. sıvı yağı yapışmaz tavada kısık ateşte kokusu çıkıp hafif pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak {sabırla} kavurun{ 10-15 dk.} Ocaktan indirip soğumaya bırakın.
Ayrı bir tencerede 1 tatlı kaşığı salça ve 1 y.k. sıvı yağı hafif kavurup 4 su bardağı ılık su ilave edin.
Soğumaya bıraktığınız unu 1 su bardağı suyla sulandırıp tel süzgeçten geçirerek çorbaya ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Varsa biraz et veya tavuk suyu da ilave edebilirsiniz.
Kaynamaya başladıktan sonra arada bir karıştırarak 15-20 dk kaynatın.
Üzerine tereyağını yakıp kırmızı toz biberi ekleyerek servis edin.
***Unu hiç yağ koymadan yağsız olarak da kavurabilirsiniz. Ayrıca yağsız kavurduğunuz unu kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz.
Kaynamaya başladıktan sonra arada bir karıştırarak 15-20 dk kaynatın.
Üzerine tereyağını yakıp kırmızı toz biberi ekleyerek servis edin.
***Unu hiç yağ koymadan yağsız olarak da kavurabilirsiniz. Ayrıca yağsız kavurduğunuz unu kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz.