Patlıcan Bastısı

Malzemeler

  • 20-25 adet kuru dilim patlıcan
  • 1-2 adet acı kuru biber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı bulgur veya pirinç
  • 3-4 su bardağı sıcak su
  • 100 gr kavurma {kavrulmuş kuşbaşı et}
  • Pul biber, tuz

Hazırlanışı

    Kaynayan az tuzlu suya kuru dilim patlıcanları atın. Acı kuru biberi de atın haşlansın.{Yaklaşık 15-20 dk.} ocaktan alıp suyunu süzüp soğuk suya tutun.
    Geniş bir tencereyi ocağa alıp sıvı yağ ekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları soteleyin. Patlıcanları doğrayıp sağanların üzereine ekleyin. Haşlanan biberi de ilave edip kavurmaya devam edin.Salçayı da ekleyip biraz daha kavurun. Bulguru ve kavurmayı da ekleyip karıştırın. Suyunu,tuzunu, biberini de ekleyip kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.
     Ocaktan indirip biraz dinlenince servis tabağına alıp yanında sarımsaklı yoğurtla servis edin.
     Bu yemeğin özelliği acı yenmesidir.
Not: Patlıcanlar kuruyken mutfak makasıyla keserek doğrayabilirsiniz. Sonra bu şekilde haşlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı