Kayıtlar

Ocak 19, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Zeytinyağlı Barbunya

Resim
  Malzemeler 1 kg taze barbunya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ{veya iyi kalite sızma zeytinyağı} 1 adet kuru soğan 2-3 adet sivri biber 1 adet havuç 2-3 diş sarımsak{iri kıyılmış} 1 adet patates 2-3 adet domates 1/2 limonun suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz, karabiber 2-3 su bardağı sıcak su Üzeri için ince kıyılmış maydanoz Hazırlanışı      Barbunyaları ayıklayıp üzerini aşacak şekilde su ekleyip düdüklü tencerede 10-15 dakika haşlayın.      Geniş yayvan bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurun. Soğan biraz kavrulduktan sonra doğranmış biber, havuç, sarımsak, ve küp doğranmış patatesi de ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Bu malzemeler iyice kavrulduktan sonra küp doğranmış domatesleri de ilave edip biraz daha kavurun.      Domateslerde kavrulduktan sonra düdüklüde haşladığınız barbunyaların suyunu süzdürüp kavrulan sebzelerin üzerine ekleyin. Limon suyu, şeker, tuz ve karabiberini de ekleyip sıcak suyunu koyun. Orta ateşte yaklaşık 25