Kayıtlar

Nisan 23, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Portakallı Sorbe

Resim
Portakallı Sorbe Malzemeler: 4-5 adet portakal 1/2 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı su 2-3 dal taze nane yaprağı 1/4 limon suyu 1 portakal kabuğu rendesi Hazırlanışı Şeker ve suyu kaynatıp, içine 1-2 damla limon suyu damlatarak basit şerbet hazırlayın ve soğutun. Portakalları sıkıp bir borcam veya fırın tepsisine dökün. İçine hazırladığınız şerbeti, ince kıyılmış nane yapraklarını, limon suyu ve ince rendelenmiş portakal kabuklarını da ekleyip karıştırın ve dondurucuya koyun. Her yarım saatte bir çıkarıp çatalla karıştırın. Donmaya başladığında çatalla kazıyarak karıştırmaya devam edin. 2,5-3 saat sonunda tatlınız hazır. Servis ederken dondurulmuş portakal kabuklarını kullanabilirsiniz.

Kereviz Salatası

Resim
Malzemeler 3 adet kereviz 5 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 diş sarımsak Ceviz Dereotu Tuz Hazırlanışı Yoğurdu pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. İçine biraz tuz atın ve sarımsağı rendeleyin. Kerevizi üzerinde siyah nokta kalmayacak şekilde soyup yoğurdun içine rendeleyin. Bu şekilde kararmasını önlemiş olursunuz. Servin tabağına alıp ceviz ve dereotu ile süsleyin. Not: Süzme yoğurt yerine, yoğurdun katı yerinden de kullanabilirsiniz.