Buğdaylı Yoğurt Çorbası

Malzemeler 4-5 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı un 1/2 çay bardağı kırık buğday Tuz, karabiber Üzeri için: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Hazırlanışı Derin bir tencereye yoğurt ve unu alın. Biraz su ekleyip blendırla pürüzsüz bir karışım elde edin. 2-3 su bardağı daha su ekleyip ocağa alın. Kırık buğdayı da ekleyin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberini ekleyin. Arada bir karıştırarak 15 dakika kadar kaynatın. ***Bu çorbayı buğdayla yapmak isterseniz düdüklü tencerede pişmiş buğdayı suyuyla birlikte kullanın. Not: www.pancarkokusu.com adresindeki tarifleri Instagram dan takip edebilirsiniz