Buğdaylı Yoğurt Çorbası
Malzemeler
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 çay bardağı kırık buğday
- Tuz, karabiber
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Derin bir tencereye yoğurt ve unu alın. Biraz su ekleyip blendırla pürüzsüz bir karışım elde edin.
2-3 su bardağı daha su ekleyip ocağa alın. Kırık buğdayı da ekleyin.
Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberini ekleyin. Arada bir karıştırarak 15 dakika kadar kaynatın.
***Bu çorbayı buğdayla yapmak isterseniz düdüklü tencerede pişmiş buğdayı suyuyla birlikte kullanın.
Yorumlar
Yorum Gönder