Buğdaylı Yoğurt Çorbası

Malzemeler

  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay bardağı kırık buğday
  • Tuz, karabiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı

     Derin bir tencereye yoğurt ve unu alın. Biraz su ekleyip blendırla pürüzsüz bir karışım elde edin. 
2-3 su bardağı daha su ekleyip ocağa alın. Kırık buğdayı da ekleyin. 
     Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberini ekleyin. Arada bir karıştırarak 15 dakika kadar kaynatın.
***Bu çorbayı buğdayla yapmak isterseniz düdüklü tencerede pişmiş buğdayı suyuyla birlikte kullanın.

Not: www.pancarkokusu.com adresindeki tarifleri Instagram dan takip edebilirsiniz


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı