Kayıtlar

Ekim 21, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Mantar Sote

Resim
Malzemeler 1/2 kg kültür mantarı 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1-2 adet kuru soğan 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 3 adet domates Tuz, pul biber, karabiber, kekik Yarım su bardağı kaşar rendesi{isteğe bağlı} Hazırlanışı    Geniş yapışmaz bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları hafif kavurun. Doğranmış biberleri de ekleyip ardından hemen temizlenip doğranmış mantarları da ilave edin. Hepsini birlikte biraz yüksek ateşte arada bir karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri de ekleyip tavanın kapağını kapatın. 15-20 dakika orta kısık ateşte pişmeye bırakın.       İnmeye yakın tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşarı serpip kapağını kapatın. Ocaktan alıp servise sunun. ***Mantarı temizlerken; akan suyun altında yıkayın veya temiz nemli bir bezle silerek temizleyin yada şemşiyesinin altından başlayarak elinizle veya bir bıçak yardımıyla kabuklarını soyun. Suda bekletmeyin çünkü sünger gibi su ç