Mantar Sote


Malzemeler

  • 1/2 kg kültür mantarı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • Tuz, pul biber, karabiber, kekik
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi{isteğe bağlı}

Hazırlanışı

   Geniş yapışmaz bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları hafif kavurun. Doğranmış biberleri de ekleyip ardından hemen temizlenip doğranmış mantarları da ilave edin. Hepsini birlikte biraz yüksek ateşte arada bir karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri de ekleyip tavanın kapağını kapatın. 15-20 dakika orta kısık ateşte pişmeye bırakın.
      İnmeye yakın tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşarı serpip kapağını kapatın. Ocaktan alıp servise sunun.
***Mantarı temizlerken; akan suyun altında yıkayın veya temiz nemli bir bezle silerek temizleyin yada şemşiyesinin altından başlayarak elinizle veya bir bıçak yardımıyla kabuklarını soyun. Suda bekletmeyin çünkü sünger gibi su çekerek lezzetini kaybeder.
   

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}