Kayıtlar

Kasım 1, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Mercimekli Bükme

Resim
Malzemeler 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1tatlı kaşığı limon suyu su İç Harcı İçin: 2 su bardağı yeşil mercimek 1 adet kuru soğan 1 tutam maydanoz Tuz, pul biber Haşhaşlı Harcı İçin: 1 kibrit kutusu kadar donyağı 1,5 su bardağı sıvıyağ 1/2 su bardağı ezilmiş haşhaş Üzerine Sürmek İçin: Sulu yoğurt Haşhaşlı yağ karışımı Susam Hazırlanışı     Öncelikle iç harcını hazırlayın.Mercimekleri ayıklayıp yıkayın.Üzerini çok az aşacak şekilde su ilave edip ocağa alın. Çok az tuz atın. Suyu azaldıkça sıcak su ekleyerek yumuşayıp hiç suyu kalmayıncaya kadar pişirin. İçine ince doğranıp hafif sotelenmiş veya çiğden soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberini de ekleyip hafifçe yoğurun. {Yoğurmaktaki amaç ise malzemenin birbirine yapışıp yerken hamurun içinden dökülmemesi içindir.}     Haşhaşlı harcı hazırlamak için ; önce donyağını hafifçe ateşte eritip içine sıvıyağ ekleyin. Ezilmiş haşhaşı da ekleyip karıştırın.     Hamurunu hazırlamak için ; Un, tu

Nohut Salatası

Resim
Malzemeler 1,5 su bardağı haşlanmış nohut 1 adet patlıcan 2 adet kırmızı biber 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 2 adet taze soğan 7-8 adet kornişon turşu 1 küçük kutu konserve mısır Zeytinyağı, limon, tuz Hazırlanışı     Nohutu akşamdan ıslatın. Düdüklü tencerede üzerini basacak kadar su ekleyip biraz tuz atın ve 20-25 dakika kadar haşlayın.     Patlıcanı ve kırmızı biberi ocakta veya fırında közleyip küp küp doğrayın.     Maydanoz, dereotu, soğan ve turşuyu da doğrayın. Bütün malzemeleri karıştırın. Üzerine zeytinyağı, limon ve tuz ekleyip servis edin.