Kayıtlar

Şubat 23, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Soğan Dolması

Resim
Malzemeler 10 adet orta boy soğan 300 gr kıyma 1 çay bardağı ince bulgur 1 tutam maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı pekmez Hazırlanışı      Soğanları soyun. Yıkayıp ortalarına kadar bıçakla kesik atın. Bir tencereye sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın, biraz tuz atın. Kaynamaya başlayınca soğanları ilave edin. Hafif yumuşayana kadar{sarılacak hale gelecek şekilde}10-15 dakika kadar haşlayın.      Ayrı bir yerde içini hazırlayın. Kıyma, yıkanmış ince bulgur, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi de ilave edip güzelce yoğurun.      Suyunu süzdüğünüz soğanların katlarını dikkatlice ayırıp, ayırdığınız her kata 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harçtan koyup nazikçe sarın. Çukur bir tencereye dizin. Sıvı yağda kavrulmuş salçayı biraz suyla inceltin, pekmezi de ilave ederek soğan dolmalarının üzerine dökün.Dolmaların üzerini basmayacak şekilde su ilave edip{1 su bardağı kadar} kaynama