Soğan Dolması


Malzemeler

  • 10 adet orta boy soğan
  • 300 gr kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Hazırlanışı

     Soğanları soyun. Yıkayıp ortalarına kadar bıçakla kesik atın. Bir tencereye sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın, biraz tuz atın. Kaynamaya başlayınca soğanları ilave edin. Hafif yumuşayana kadar{sarılacak hale gelecek şekilde}10-15 dakika kadar haşlayın.
     Ayrı bir yerde içini hazırlayın. Kıyma, yıkanmış ince bulgur, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi de ilave edip güzelce yoğurun.
     Suyunu süzdüğünüz soğanların katlarını dikkatlice ayırıp, ayırdığınız her kata 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harçtan koyup nazikçe sarın. Çukur bir tencereye dizin.
Sıvı yağda kavrulmuş salçayı biraz suyla inceltin, pekmezi de ilave ederek soğan dolmalarının üzerine dökün.Dolmaların üzerini basmayacak şekilde su ilave edip{1 su bardağı kadar} kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.
     Sıcak olarak yanında limonla servis edin.
 
 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı