Kayıtlar

Ekim 28, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Somonlu Kanepe

Resim
Malzemeler 1 paket füme somon{100gr} 8 adet kepekli tost ekmeği 1 kutu krem peynir 2-3 adet taze soğan 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu Sosu için; 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı limon suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı:      Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince kıyın. İçine rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp ekleyin.      Tost ekmeklerinin üzerine krem peynir sürün. Hazırlamış olduğunuz yeşilliklerden 1er yemek kaşığı kadar üzerlerine koyun. Ekmekleri ikiye bölüp üzerlerine dilediğiniz büyüklükte füme somon parçası koyup servis edin. ***Acıyı ve baharatı seviyorsanız; Krem peyniri ekmeğe sürmeden önce biraz pul biber, kekik ve çok ince kıyılmış siyah veya yeşil zeytinle çeşnilendirebilirsiniz.

Somonlu Makarna

Resim
Malzemeler 1 paket Fettuccine Makarna  200 gr somon{Norveç, Karadeniz veya füme} 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 diş sarımsak 1 adet çok küçük kuru soğan 1 yemek kaşığı salça 1 paket krema{200 ml} Tuz, Karabiber Hazırlanışı      Makarnayı bol tuzlu suda al dente kıvamda pişirip süzün.      Yapışmaz geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı yağ ekleyip ince kıyılmış soğanı biraz soteleyin. İri doğranmış sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberini atın. Kılçığı alınıp derisi yüzülmüş somonu kuşbaşı doğrayıp tavaya ekleyin. Yüksek ateşte 5-6 dakika kavurun. Salçayı ilave edip karıştırın. Kremayı da ekleyip 5-6 dakika daha pişirin.      Makarnayı sosun hazır olmasına yakın pişirirseniz daha iyi olur. Süzülmüş makarnayı sosun içine ekleyip karıştırın. Dilerseniz üzerini parmesan peyniriyle süsleyerek servis edin. ***Bu yemekte füme somon kullanmak isterseniz uzun uzun dilimleyip çok az soteleyin. İnce olduğu için çabuk pişecektir. ***Bu yemekte salça kullan